美国签证问题答案大全!不要错过哦

  办理美国签证是,面试一大难关,面对签证官的问答,稍有不慎可能就会马上延迟和拒绝去你想去的国家,那么去美国,签证官一般会问什么呢?

美国留学,美国签证,美国签证面试

  1) 对去美国的目的提问.

  What will you study in the United States

  What will you do in USA

  What are you going to study in USA

  What are you going to do in USA

  Are you going to study in USA

  What do you want to study in USA

  ANS:I will study for my Ph.D in Mathematics in the University of Florida.

  2) 对学习专业提问.

  What is your major

  In what aspect of. your major will you study

  ANS:My major of undergraduate and graduate study is Applied Mathematics. I will continue to study Mathematics for my Ph.D. in the University of Florida. My specified field of study will be Algorithm and Mathematical Modeling.

  3) 对现有学位提问.

  When/where did you get your BS/MS

  ANS:I got my Bachelor‘s degree in 1997 from Central University for Nationality. I will get my Master’s degree in Mathematics in few days from Beijing Normal University.

  4) 对现在的行为和地点提问.

  What/where are you studying now

  ANS:I am now studying for my Master‘s degree in Mathematics in Beijing Normal University.

  5) 对留美时间提问

  How long will you study in USA

  ANS:About 5 years. My future advisor said that if I work hard I can get my ph.D within a shorter time.

  6) 对奖学金提问

  Have you gotten any scholarship

  ANS:Yes. I have gotten teaching assistantship from the department.

  7) 对学习计划提问

  What do you do with your work for BS/MS/Phd

  ANS:I will take courses, teaching, do research,and finish my thesis in the area of Algorithm and Mathematical Modeling to get my Ph.d in Mathematics in 5 years.

  8) 签证目的提问

  What is your purpose for this visa

  ANS:I need a F-1 visa in order to study for my Ph.D degree in Mathematics in the University of Florida. I plan to finish my study in about 5 years and then come back to china.

  9) 对背景提问

  What is your academic background

  ANS:From 1993 to 1997 I studied in Central University for Nationality for my Bachelor’s degree. Since September 1997 I have been studying in Beijing Normal University for my master‘s degree. I will graduate and get my Master’s degree in few days.

  10) 对美国学校提问

  How do you know this Univ.

  ANS:University of Florida is a famous university in USA. I started to know about the University of Florida from my professor. He encourages me to pursue Phd degree in University of Florida because it has the most excellent professors in my field.

  11) 对选校原因提问

  Why do you choose this Univ.

  ANS:Firstly, University of Florida is one of famous universities in USA.There are large of numbers of excellent mathematicians in University of Florida. Secondly, the Department of Mathematics at University of Florida offers broad program in Mathematical Sciences, particularly in Applied Mathematics. There is an excellent mathematics faculty. Among the faculty are one Fields Medallist and a winner of the Moscow Prize, two of the most prestigious awards in the field of Mathematics Science. Thirdly, student can get careful advising and individual attention.

  12) 对回国计划提问

  What is your plan What will you do after graduation

  ANS:I will specialize in Algorithm and Mathematical Modeling and finish my Ph.D study in Mathematics in the University of florida.Then I will come back to China and do research in the laboratory at Beijing Normal University. There are many theoretical subjects and practical projects supported by government and companies.

  13) 对回国原因提问

  Give me three reasons that you will come back to China

  ANS:Firstly, China is a developing country and needs large numbers of talents. So after getting Phd degree from USA, it will be very easy for me to find a good job in China and it is easier to have a higher position and become a leading scientist in my academic field in China. Secondly, I love my mother and farther. I owe them much and since I am their only son, the very least I can do for them is to look after them when they are old. I also have many friends and relatives here that I would not be able to leave behind. Thirdly, Chinese government has offering the priority for the students from USA to establish their professional careers. For example, ZhongGuanCun in Beijing and PuDong in Shanghai.

  14) 对不回国原因提问

  Can you explain why 90% Chinese students didn‘t come back

  ANS:There maybe many reasons.As a matter of fact, that used to be the reality. But things has been changing greatly during the recent years and much more students are coming back are coming back after they have finished their study. And, Chinese government has offering the priority for the students from USA to establish their professional careers. For example, ZhongGuanCun in Beijing and PuDong in Shanghai.

  15) 对专业提问

  Why do you like your major

  ANS: Firstly, I love mathematics. I won many different mathematical competition held in China. For example, in both National Junior Middle School Student Mathematical Olympic Competition 1990 and National Senior Middle School Student Mathematical Olympic Competition 1992, I won First Class Prize. I won National Second Class Prize in National College Student Mathematical Contest in Modeling 1996. Secondly, having experienced success and failure in my studies and research, I really feel that mathematics plays an important role in science and in practical life. A scientist who has not a good mathematical background cannot do research in depth. Given my future development, I decide to continue my mathematical study in depth.

  16) 对选择美国提问

  Why do you want to study in USA

  ANS: I can learn the latest knowledge in my field in USA. There are the best universities, the most excellent professors and the best education condition in the USA.

  17) 对读博士提问

  Why do you want to pursue a doctor’s degree

  ANS:Firstly, I realized that undertaking the research offers many challenges, and it is necessary to expand my knowledge in mathematical field. My long range objective is to become a leading scientist in my field. Given my future development, I think a Ph.D is necessary for me to realize my career objective. So I decide to continue my mathematical study in depth. Secondly, it will be very easy for me to find a good job in any of the university or institute in china with my Ph.D got in the United States.

  18) 对助学金提问

  Why do you receive financial aid from this Univ.

  ANS:Yes. on the basis of the evaluation of my resume, personal statement, undergraduate transcripts, and gre toefl scores, the department give me teaching assistantship.

  19) 对最困难的课提问

  What is the difficult class do you have

  ANS:Probably Function Analysis. It is a course about advanced mathematics and requires high ability in abstract thinking and high technique in computation.

  20) 对是否换专业提问

  What‘s the difference between your major now and the major in USA

  ANS:They are not difference. Both of my undergraduate study and graduate study belong to mathematics. Just that my graduate study will be more detailed and advanced. And that I will specialize in Algorithm and Mathematical Modeling, which is a sub-area of Mathematics.

  美国留学面签遇到的那些奇葩问题及回答

  1、一位申请美国留学签证的学生,在北京的美国大使馆被问:附近是几号地铁(你是在考验我们的智慧吗)

  2、也是一个学生,被签证官问:你喜欢下象棋吗你的班长叫什么名字 (怎么难道你和我们班长下过象棋)

  3、签证官:如果我今天不给你签证,你会怎么办答:回家吃饭,然后明天再申请去英国留学。(有钱,就是任性!)

  4、签证官:你是成都人成都的美食比如火锅什么的哪样最好吃成都的生活节奏如何(难不成这位想调职到成都去中国人的生活总是丰富多彩的,多去几个城市体验一下也没错)

  5、签证官问一个女孩:你喜欢汉堡吗女孩说:喜欢我喜欢麦当劳。结果女孩被拒了,据猜测理由是文不对题。(博主高娓娓插播,美国人的确不太认麦当劳的汉堡。。。)

  6、某天有一阿姨去签旅游签,然后因为各种原因被拒,后来这个老阿姨直接就怒了,用着不流利的普通话给面试官说:你们美国有啥了不起,我TM还不稀罕去了,谁不知道TM美国一片荒凉。结果面试官说:那好吧,我就让你去看看美国到底怎么样。然后就过了.(中国大妈不是徒有虚名的)

  7、签证官问一个男孩:你用的电脑是什么牌子的(用的苹果就能给签证吗)

  8、签证官问:你几点到的领馆回答:十二点。然后就过了(早起的虫儿被鸟吃)

  9、一位学化学的学生申请美国留学签证,签证官问:你是不是去美国偷核工业的资料(太直白了吧)

  10、签证官问:你喜欢奥巴马还是罗姆尼答:两个都不喜欢! (不得不说,答案很机智)

  11、签证官:你喜欢什么美国电影答:功夫熊猫。签证官:里面有哪些动物对方回答了四个。签证又说:你再说一个就让你过。来人说不出来就疯了一样比划。本来都做好不过的打算了,结果签证官来了一句good luck。然后就收了护照。(你确定你不是来娱乐我们的吗)

  12、签证官问:我今天的领带好不好看。。。 答: 很帅!然后就过了

  立思辰留学360小编就为大家介绍到这里啦~若同学们有更多需要,欢迎来和我们沟通咨询,立思辰留学360预祝大家留学生活一切顺利!

(一)留学360文章有大量转载的图片、文章,仅代表作者个人观点,与上海叁陆零教育投资有限公司无关。其原创性以及文中陈述文字和内容未经本站证实,对本文以及其中全部或者部分内容、文字的真实性、完整性、及时性本站不作任何保证或承诺,请读者仅作参考,并请自行核实相关内容。
(二)转载出于非商业性学习目的,在于传递更多信息,站内图片、文章版权归原作者所有。如涉及作品内容、版权和其它问题,请在10个工作日内与留学360联系,我们将立即删除。
(三)留学360,隶属于上海叁陆零教育投资有限公司,中国A股上市公司立思辰科技成员企业,代码:300010。主要从事互联网留学在线办理、教育投资以及海外大学推广,是全球互联网留学开拓者,公司与美国、加拿大、英国、澳洲、新西兰、爱尔兰、瑞士、新加坡、马来西亚、泰国等30多个国家的800多家教育机构签约建立合作关系,协议覆盖3000多所海外大中小学,拥有经验丰富的留学咨询专家组成的留学专家团,高效有序的留学咨询系统和安全快捷的后勤保障队伍,为留学生提供从咨询、申请、签证、接机及住宿等留学一条龙服务。公司已为数万名中国学生提供了留学咨询和院校申请。
[美国签证问题答案大全!不要错过哦] 文章生成时间为:2018/11/1 14:55:52

留学360专家答疑 - 让专家主动与你联系!

为了节省您的查找时间,请将您要找的信息填写在表格里,留下您的联系方式并提交,我们的顾问会主动与您联系。

更多

美国推荐院校

  • 阿德菲大学|Adelphi University 阿德菲大学

    阿德菲大学位于美国纽约,1896年建校。阿德菲大学由八个...

  • 哈佛大学|Harvard university哈佛大学

    哈佛大学是全美第一所大学,同时是常春藤盟校成员之一。...

  • 普林斯顿大学|Princeton University普林斯顿大学

    与“耶鲁”这个常青藤盟友一样,普林斯顿也是美国将本例...

  • 路易克拉克大学|Lewis and Clark College路易克拉克大学

    路易克拉克大学是一所私立的文理学院,具有高度的社会责...

  • 耶鲁大学|Yale University耶鲁大学

    常年全美,甚至世界前三的排名对于这所已经300多岁的大学...

  • 西肯塔基大学|Western Kentucky University西肯塔基大学

    西肯塔基大学作为一所全美知名的大学,以其广受欢迎的高...